Naam:
Geb.datum:  

Tim Willemse
04-01-2000

   

Verslag vierde race DRMC 2013, 30 juni in Berghem

=== verslag volgt ===

 

 

 

 

 

yellowblack1

 

Verslag derde race DRMC 2013, 2 juni in Berghem

De wedstrijd was in Berghem ipv Emmen, omdat de baan in Emmen afgekeurd was door de KNAF. Wel jammer, want nu rijden we wel heel veel in Berghem. Maar vorige keer ging het goed, dus ik had er wel zin in. Helaas lukte het niet zo goed. Zaterdag kregen we mijn kart niet goed en de motor liep ook niet helemaal goed. Zondag was het nog hetzelfde. Ik kwalificeerde bijna achteraan en in de 2 manches werd ik 12e.  Ik vond dat niet zo leuk.

 

 

 

 

yellowblack1

Verslag tweede race DRMC 2013, 14 april in Berghem

Mijn trainingen gingen vrijdag en zaterdag weer best goed, niet snel genoeg, maar wel dichtbij de top.
De kwalificatie ging zondag beter dan anders, ik was 8e.
Mijn eerste manche ging wel goed. De start niet, ik lag na één ronde op de 11e plek. Toen ben ik gaan inhalen en uiteindelijk werd ik 5e. En ik had de 2e tijd. De tweede manche startte mijn rij goed en lag ik meteen 3e. Toen werd ik weer ingehaald door Dikkie en Storm kon er meteen achteraan helaas. Ik heb nog wel geprobeerd om Storm weer in te halen, maar het lukte steeds net niet. Ik werd dus weer 5e.
In totaal was ik 6e, met evenveel punten als de nrs 4 en 5, maar door een slechtere kwalificatie had ik geen beker.
Maar het gaat wel steeds beter, met dank aan mijn monteur Kymmo en aan Pierre. 

 

yellowblack1 

Verslag eerste race DRMC 2013, 17 maart in Veldhoven

Dit jaar rijden we bij het Redeker Kartteam. Ik vind het daar leuk. Pierre helpt goed op de baan en ik ben ook heel blij met mijn monteur Kymmo Schreuder.
Vrijdag en zaterdag gingen de trainingen redelijk goed. Ik zat dichtbij de top.
Mijn kwalificatie ging niet super, ik had de 11e tijd.
De beide manches gingen wel goed. De start ging steeds niet super, maar ik heb wel steeds ingehaald (of in ieder geval geprobeerd) en soms werd ik ingehaald. Ik werd twee keer 9e.
In totaal was ik ook 9e. 

yellowblack1 

Verslag achtste race DRMC, 11 november 2012 in Genk

Ik reed voor het eerst een wedstrijd in Genk. We hadden er al wel een paar keer getraind. Na het goede resultaat van de vorige keer had ik er wel zin in. Het was het hele weekend droog, ook al was er wel regen voorspeld voor de zaterdag, maar die kwam pas aan het eind van de dag.
Mijn kwalificatie ging niet zo goed, ik was 21e. De wedstrijd ging gelukkig beter. In de eerste manche werd ik 15e. In de tweede manche lette ik soms niet zo goed op, omdat ik Luc steeds vooraan zag rijden. Ik werd zelf 18e deze manche. En in totaal 16e.

Richard: bedankt voor het sleutelen dit jaar!

En Van Galen Racing ook bedankt voor alles!

 

 

 

 

yellowblack1

Verslag zevende race DRMC, 14 oktober 2012 in Berghem

Vrijdag konden we redelijk droog trainen, en dat ging best goed, totdat mijn motor een vastloper kreeg en een senior bovenop mij reed. Het viel allemaal mee, maar wel raar dat die persoon boos op mij werd! Zaterdag regende het de hele dag en werden we dus allemaal behoorlijk nat.
Zondag was het droog. De kwalificatie ging best goed: p13. Daar was ik wel blij mee. In de eerste manche zakte ik eerst terug naar de 15e plaats, maar ik ben uiteindelijk 13e geworden. Ik had een leuke strijd met Lorenzo, Joey en Sanne. De tweede manche startte ik dus weer op p13. Ik lag een tijdje 11e, maar 3 plekken achter Luc. Toen kreeg ik een beuk en lag ik 15e. Ik finishte ook als 15e.
In totaal was ik 13e, eindelijk een keer in de top 15!

 

yellowblack1

Verslag zesde race DRMC, 23 september 2012 in Spa, België

We gingen vrijdag al trainen, omdat we al een hele tijd niet in Spa waren geweest en er een nieuwe bocht in lag. De nieuwe bocht ging best goed, maar je stuiterde er wel erg, zeker als je iets te veel kerb nam!
Zaterdag begon de training nat. Toen het wat begon op te drogen en er een droge lijn kwam, reden we weer op slicks. Helaas remde ik toen een keer iets te laat en reed ik op volle snelheid in de bandenstapel. Dat deed wel behoorlijk zeer aan mijn ribben. De volgende trainingssessie heb ik toen maar overgeslagen. De rest van de dag ging het redelijk goed.
Zondag gng mijn kwalificatie zoals altijd: slecht. Ik was 25e. De eerste manche ging wel wat beter, ik werd toen 23e. De tweede manche ging nog wat beter: ik werd 17e.
In totaal was ik 21e.

 

yellowblack1

 

Verslag vijfde race DRMC, 2 september 2012 in Kerpen, Duitsland

Vrijdag regende het de hele dag, maar zo kon ik wel goed oefenen in de regen. Gelukkig gaat het wel steeds een beetje beter.
Zaterdag was het droog. Mijn tijden waren niet geweldig. Het zal wel deels aan mij hebben gelegen en deels aan de kart, maar het ging niet goed genoeg en we weten niet waarom.
Zondag hetzelfde verhaal. Ik reed achteraan en kon niet goed meekomen. Mijn kwalificatie was P25, eerste manche P22, tweede manche P24, totaal P24.

 

yellowblack1

 

Verslag vierde race DRMC, 1 juli 2012 in Hahn, Duitsland

Toen we vrijdag gingen trainen, was het eerst droog, maar daarna begon het vreselijk te regenen. Wij hadden een rivier door de tent lopen, maar in de tent naast ons stonden ze tot hun enkels in het water! Toen de ergste hoosbui voorbij was, konden we gaan trainen op nat. De verwachting was dat het zondag ook nat zou zijn.
Zaterdag was het droog, ik trainde wel lekker.
Zondag was het droog, maar de lucht was heel donker. Bij de vrije training en kwalificatie was het droog. Ik ging niet zo hard: ik werd 27e bij de kwalificatie. Helaas. Toen de eerste manche moest beginnen, was de lucht weer heel donker, maar het was nog wel droog.
Ik had in de eerste manche een goede start en ik lag na een ronde al op de 20e plek. Ik schoof nog verder op naar de 17e plek, ik zat nog maar 3 plekken achter Luc. Toen kreeg ik pech (ik deed het helaas wel zelf): ik nam de kerb voor start-finish vol en toen brak mijn ketting. Zo werd ik 27e. Wel jammer, want ik had nog wel een paar plaatsen verder naar voren kunnen rijden. Aan het eind van de eerste manche begon het te spetteren, maar toen deed ik al niet meer mee.
De tweede manche startte ik dus weer ergens achteraan. Het was droog. Ik nam de kerbs dit keer iets voorzichtiger. Ik haalde wat mensen in en er vielen wat karts uit en zo werd ik 17e.
In totaal was ik 24e.
Sorry Richard, top 15 weer niet gelukt.

 

yellowblack1

 

Verslag derde race DRMC, 3 juni 2012 in Emmen

Vrijdag en zaterdag heb ik op een droge baan getraind, en dat ging best wel goed. Niet dat ik de snelsten bij kon houden, maar ik zat maar een paar tienden achter Luc.
Zondag was het helaas regenachtig. Ik heb nog niet veel getraind in de regen met mijn Minimax en ik had er dus wel wat moeite mee.
Ik kwalificeerde als 22e (ik moet een lager startnummer nemen!). Ik startte de eerste manche goed en lag na 1 ronde op de 19e plek. Daarna wisselde mijn plek tussen de 20e en 24e plaats. In de laatste ronde spinde ik, omdat ik een duw kreeg in de bocht, waarna ik gelapt werd door de top die net over de finish was gegaan. Mijn laatste ronde heb ik toen niet meer gereden en zo werd ik 25e.
De tweede manche was het redelijk droog. We konden op slicks rijden. Ik reed nu tussen de 18e en 26e plek. Ik werd 20e.
In totaal was ik 24e.
Ik zou graag een keer in de top 15 rijden!

 

yellowblack1

Verslag tweede race DRMC, 22 april 2012 in Berghem

Ik had niet veel kunnen trainen voor de wedstrijd, want ik was ziek. Donderdag en vrijdag was ik ziek thuis. Ik heb zaterdag wel een paar rondjes gereden, maar het ging niet geweldig.
Zondag was de koorts grotendeels weg en begonnen de antibiotica te werken. Maar goed voelde ik me zeker niet. Ik kwalificeerde als 23e. De eerste manche maakte ik een paar plaatsen goed, ik werd 21e. De tweede manche ging ook niet goed: ik moest stoppen vanwege een loshangende achterbumper.  Helaas, zo werd ik één na laatste, want er was nog iemand voor mijn uitgevallen. In totaal werd ik 27e.

Ik ben blij dat ik gereden heb, maar het was minder leuk dan anders.

 

 

 

 

yellowblack1

Verslag eerste race DRMC, 11 maart 2012 in Veldhoven

Dit was mijn eerste wedstrijd in de 2-takt. Vrijdag heb ik goed kunnen trainen op een droge baan, maar zaterdag regende het. Omdat het zondag droog zou zijn, kon ik zaterdag dus niet goed trainen voor de wedstrijd.
Zondag was ik best zenuwachtig. Mijn kwalificatie ging wel goed, ik had de 16e tijd (van de 32). Helaas had ik een keer ingehaald onder geel, waardoor ik 3 strafseconden kreeg en mijn kwalificatie verpest was. Ik moest nu als 30e starten.
Na één ronde lag ik al op de 20e plaats, omdat er een paar karts op elkaar geknald waren. Ik was daarna goed aan het inhalen en ik lag halverwege zelfs op een 14e plek! Toen kreeg ik pech: bij een inhaalactie sloeg mijn motor af en ik kreeg hem niet meteen weer aan. Wat later lukte dat wel, maar toen stond ik al weer op een ronde achterstand en zo werd ik 28e. Wel jammer! 
De tweede manche moest ik dus weer bijna achteraan starten. Ook nu startte ik goed en lag ik na 1 ronde 20e. Uiteindelijk werd ik deze manche 18e.
In totaal werd ik 22e. Wel pech gehad, maar ook wel goed gereden.
En het was heel leuk!!!!

En Mark: bedankt voor je goede zorgen!

 

 

yellowblack1

 

Verslag laatste wedstrijd zomercup 2011, 30 oktober in Berghem

 

==  volgt  ==

  

yellowblack1

Verslag zevende wedstrijd zomercup 2011, 16 oktober in Veldhoven

 

==  volgt  ==

 

  

yellowblack1

Verslag zesde wedstrijd zomercup 2011, 28 augustus in Emmen

Ik ging pas zaterdag naar Emmen toe, omdat ik net mijn eerste schoolweek had op mijn nieuwe school en ik vrijdagavond nog brugklasfeest had.
Zaterdag was ik heel moe, nog van de schoolweek en het feest, en trainen ging niet zo goed. Om 3 uur ben ik gestopt, omdat we de kart niet goed kregen omdat ik te moe was.
Zondag voelde ik me een stuk beter. De vrije training ging matig. De kwalificatie ging niet goed: halverwege ging mijn ketting eraf. Deze kon ik er wel weer zelf omleggen, maar ik had toen weer koude banden en heb daarom geen goede tijd neer kunnen zetten. Ik had de 6e tijd.
De eerste manche begon het net te regenen. Ik begon wel goed en lag op een gegeven moment derde met een redelijke voorsprong op Lars en Cindy. Helaas lag mijn kart niet goed, en kreeg ik de kart niet goed de bochten door, waardoor Lars en Cindy mij weer konden inhalen. In de laatste bocht spinde Cindy nog, waardoor ik haar kon inhalen. Zo werd ik 4e.
De tweede manche regende het hard. Ik startte als vierde, maar ik had een goede start en lag al snel tweede. Maar toen sloeg ineens mijn motor af in de bocht. Een official trok hem weer voor me aan, maar een ronde later gebeurde het weer. Toen kon ik niet verder en werd ik dus laatste. Later bleek dat mijn brandstofpomp kapot was. In totaal werd ik 7e.

Ik sta nog wel tweede in het kampioenschap, maar omdat ik nu twee pechweekenden achter elkaar heb gehad, is mijn voorsprong een stuk kleiner geworden.

  

yellowblack1

Verslag vijfde wedstrijd zomercup 2011, 10 juli in Berghem

Ik ging vrijdag al naar de baan, want we hadden al vakantie. Mijn motor was nog niet klaar (deze was de vorige keer gecontroleerd en helemaal uit elkaar gehaald), maar die zou zaterdag klaar zijn. Ik trainde daarom met een geleende motor en dat ging behoorlijk goed, ik reed mee met de top. Zaterdag had Ronald mijn motor klaar en kon ik echt gaan trainen. Dacht ik. Helaas deed de motor het niet goed. Omdat de reservemotor olie lekte, moesten we op zoek naar een motor. Gelukkig hadden we er nog wel een, maar deze bleek niet geweldig. Maar iets anders was er niet.
Zondag bij de kwalificatie was ik vierde. Meer zat er niet in, al deed ik nog zo mijn best.
De eerste manche werd ik zelfs nog tweede door een paar mooie inhaalacties. De tweede manche was mijn motor nog slechter geworden en werd ik vierde. In totaal was ik derde en niet blij.

 

 

 

yellowblack1

Verslag vierde wedstrijd zomercup 2011, 12 juni in Emsbüren

Vrijdagmiddag ging ik naar Emsbüren. Daar ging ik trainen met Niels en Jeroen als monteurs, want Erwin was er nog niet vanwege zijn toetsweek. Jeroen en Niels hebben mij goed geholpen. Het ging redelijk goed, alleen lag er veel zand op de baan. Ik heb daar ook aan meegewerkt. .Wink

Zaterdag was Erwin er en kon ik goed trainen. We waren de snelste, alweer, net als in Hahn.

Zondag bij de kwalifiactie ging het helemaal super: ik was een halve seconde sneller dan de rest!
In de eerste manche had ik in de eerste ronden nog niet zo veel grip. Rinus kon mij toen inhalen. Later kreeg ik meer grip en dus ook meer snelheid en kon ik Rinus weer terug inhalen. De rest kwam niet bij ons in de buurt en zo werd ik eerste!!!
De tweede manche begon hetzelfde als de eerste. Ik had niet zo veel grip, maar ik lag wel eerste. Toen kreeg ik in een bocht een tikje van Rinus, waardoor ik eraf vloog en vast zat in het zand. Toen ik weer kon rijden, lag ik zo ver achter, dat ik ze niet meer kon inhalen. Ik had wel de snelste tijd, maar ik werd laatste. Niet leuk!!! 

Tovoeging (23 juni): vanavond is mijn motor gekeurd en die is goedgekeurd. Het keuren duurde wel erg lang en was daardoor een beetje saai. Maar we hebben wel een lekkere pizza van Len gekregen!

 

yellowblack1

Verslag derde wedstrijd in de World Formula, zomercup 2011, 7-8 mei in Hahn

Donderdag aan het eind van de middag kwamen we in Hahn. Omdat de tent er nog niet stond, konden we de karts nog niet uitladen. Daarom zijn we maar gaan eten met de families Montfoort en de Graauw.

Vrijdag heb ik lekker getraind en ik had aan het eind van de dag de snelste tijd.

Zaterdagochtend en -middag was er training. Ik was steeds de snelste. Om 5 uur begon de kwalificatie. Ik had niet het idee dat ik heel erg hard ging, maar ik was eerste!

Zondag was ik ook weer de snelste in de vrije training.
De eerste manche startte ik dus van pole. Helaas had Rinus een betere start en lag hij eerste en ik tweede. In de eerste ronde gingen we er samen af en had ik de meeste pech en belandde ik op een heuveltje. Gelukkig kon ik doorrijden, maar ik lag wel een heel eind achter de rest. Ik heb toen bijna iedereen weer ingehaald (zonder te beuken) en ik werd toch nog tweede, achter Rinus, die ook iedereen weer had ingehaald.
In de tweede manche kon ik Rinus al in de eerste ronde inhalen. Ik lag toen eerste en dat heb ik de hele manche volgehouden. Zo werd ik eerste en heb ik voor de eerste keer de grote beker gewonnen!

Erwin, bedankt voor mijn superkart!

   yellowblack1

Verslag tweede wedstrijd in de World Formula, zomercup 2011, 3 april in Berghem

Zaterdag moest ik eerst voetballen (we hebben gewonnen van de bovenste!) en daarna kon ik pas naar de kartbaan. Het was mooi weer, maar het zou zondag gaan regenen. Mijn tijden waren best goed, ik reed in de top 4.

Zondag begon droog, maar het zou nog gaan regenen. 's Nachts had het wel geregend.
In de kwalificatie ging het niet zo goed. Ik had de 6e tijd en was de aansluiting met de top kwijt.

De eerste manche ging ik in het begin niet hard genoeg, waardoor de afstand tot Job en Alex die voor mij reden, steeds groter werd. Maar daarna ging het beter en reed ik op Job in. 4 ronden voor het eind kon ik hem inhalen. Alex was toen nog te ver weg. Omdat Colin al in de eerste ronde van de baan af was gegaan, werd ik vierde.

De tweede manche begon met een valse start, waardoor we opnieuw moesten starten. Dat vond ik wel erg jammer, want ik had een hele goede start. Ik had de hele manche een mooie strijd met Job. Hij haalde mij eerst in, maar gelukkig kon ik hem in de laatste ronde weer inhalen. Omdat Alex was uitgevallen, werd ik ook de tweede manche vierde.

In totaal werd ik ook vierde, net als de vorige keer.

En de regen kwam niet.

 

yellowblack1

Verslag eerste wedstrijd in de World Formula, zomercup 2011, 6 maart in Veldhoven

Zaterdag ging de training niet zo goed. Dat lag niet aan mijn kart, maar aan mijzelf, ik had last van mijn rug en daarom kon ik niet zo goed rijden. 

Zondag had ik nog steeds pijn aan mijn rug. Mijn moeder gaf mij daarom een pilletje tegen de pijn.
In de kwalificatie ging het niet goed. Ik vloog van de baan af, waardoor mijn kart niet meer goed linksaf wilde. Daardoor kon ik geen goede tijd neerzetten en moest ik starten als 6e.

De eerste manche ging een beetje wisselend. Ik ben uiteindelijk vijfde geworden.
De tweede manche ging ook niet zo goed. Ik vloog er op hetzelfde punt af als bij de kwalificatie en dat kostte me twee plaatsen. Eén daarvan heb ik weer teruggepakt, maar de andere lukte niet meer. Zo werd ik weer vijfde.

In totaal werd ik vierde. En van de Benelux werd ik derde.

Toch niet slecht voor de eerste keer in de World Formula!

 

yellowblack1

Berghem, verslag laatste wedstrijd zomercup Cadets

Zaterdag. Het regende en de baan was nat. Dat vond ik wel leuk, want ik ben goed in de regen. Het trainen ging dan ook goed en ik heb een fijne dag gehad.

Zondag. 's Morgens regende het weer. Met de vrije training had ik de 9e tijd van alle Rookies en Cadets samen. Dat is voor mij heel goed!
De kwalificatie ging iets minder goed, maar ik mocht wel als derde (van de vier) starten van de Cadets.
De eerste manche ging goed en ik ben de hele tijd derde gebleven.
Bij de tweede manche was het helaas droog. Ik startte als derde, maar de nummer 4, Quirijn, haalde mij bij de start al in. Ik kon hem niet bijhouden en daarom werd ik vierde.
Einduitslag: ik was vierde. Ik had evenveel punten als Quirijn, maar omdat hij in de tweede manche beter had gereden, won hij de derde prijs en ik de vierde.

In het kampioenschap ben ik vijfde geworden.
Op 14 november ga ik mijn beker ophalen!

 

 

yellowblack1

 

 

Verslag zesde wedstrijd zomercup Emsbüren.

Vrijdag 1 oktober: We gingen 's morgens al naar de kartbaan in Emsbüren. De baan was droog en we hebben de hele dag droog getraind. Het ging redelijk goed en het was leuk.

Zaterdag 2 oktober: De baan was nat maar het ging goed samen met mijn monteur (Jeroen).

Zondag 3 oktober: het had 's nachts geregend, daarom was het nat bij de vrije training. Bij de kwalificatie was de baan al aardig opgedroogd.

De eerste manche startte ik als achtste. Ik kon de andere Cadets goed bijhouden en ik was sneller dan Denise. Omdat Rowan Grinwis uitviel, werd ik zesde.
Bard werd tweede en was daarmee kampioen geworden.

De tweede manche startte ik dus als zesde. Ik kon ook nu de Cadets goed bijhouden. Ik was weer sneller dan Denise en omdat Bard en Nick uitvielen, werd ik vijfde, vlak achter Rinus.

In totaal werd ik zevende.

Ik was blij dat ik eindelijk weer samen met de andere Cadets vooraan mocht starten en met hun kon racen.

En ik was blij dat ik niet ben ingehaald door de Rookies!

 

Tim

 

 

 

 

yellowblack1

 

  
  

22 augustus 2010, verslag vijfde wedstrijd zomercup in Emmen

p1010046-1Ik heb nieuwe bumpers en bestickering op mijn kart. Cool!!

Vrijdag aan het eind van de dag gingen we naar Emmen, we moesten eerst naar school.
We hebben de karts naar het circuit gebracht en toen papa kwam (wij waren met mama met de bus gegaan en papa kwam meteen uit zijn werk), gingen we naar het hotel.
We sliepen naast Quirijn van Beek, mijn kartvriendje.

Zaterdag. We kwamen bij het circuit aan en mijn kart was rijklaar. Papa sleutelde voor mij en dat ging goed. We hebben een goede afstelling gevonden. Ik heb 7x gereden.

Zondag. We kwamen aan en toen had ik de vrije training en die ging goed. Daarna hadden we de kwalificatie en ik was 26e van de 30 (Rookies en Cadets rijden bij elkaar, van de Cadets was ik 7e).
Ik had wel pech, want mijn ketting lag eraf en toen heb ik maar 7 ronden gereden. Ik kon mijn ketting er niet zelf op krijgen, omdat mijn stoeltje zo ver naar achter staat (anders pas ik niet in mijn kart).

In de 1e manche was ik 21e, in de 2e manche was ik 22e. Ik was wel weer 7e van de Cadets

Ik werd steeds op het lange rechte stuk ingehaald, maar in de bochten kon ik ze vaak weer terugpakken. Dat vond ik wel leuk.

Het was wel gezellig dat papa mijn monteur was!

TIM

 

yellowblack1

 

26 + 27-06-2010, verslag vierde wedstrijd Zomercup in Hahn

Vrijdag lekker niet naar school en wel lekker getraind.

Zaterdag wel lekker getraind, maar niet zo'n goede kwalificatie.

Zondag lekker geraced, maar wel laatste van de Cadets.

Jammer dus!

Ik was wel trots op mijn broertje die erg hard ging dit weekend.

 

 

 

yellowblack1

23-05-2010, verslag derde wedstrijd Zomercup in Spa Francorchamps

Dit was niet mijn beste weekend want ik was een beetje ziek.
En dat was niet zo fijn met het warme weer van dit weekend.
Vrijdag had ik heel leuk getraind met Richard, zaterdag ging het redelijk, maar ik was duidelijk niet in topvorm.

Er waren weer weinig Cadets (6) en veel Rookies (26).
Ik had de nacht van zaterdag op zondag slecht geslapen, omdat ik me echt niet lekker voelde. Maar ik wilde wel meedoen!
Bij de kwalificatie werd ik 20e van de 34. Niet echt geweldig.
De eerste manche was leuk omdat ik de hele tijd met Richard aan het vechten was.
De tweede manche was ook leuk, omdat ik toen met Ruben aan het vechten was.
In de eerste manche werd ik 18e, in de tweede 13e.
In totaal werd ik 6e van de Cadets.

Niet mijn beste race ooit, maar ja.

Ik reed wel voor het eerst met mijn nieuwe helm!

tim1 tim2 tim3

  

tim4 tim5 tim6   

 

yellowblack1

18-04-2010, verslag tweede wedstrijd Zomercup in Veldhoven.

Er waren weer maar 7 Cadets dit weekend en wel 27 Rookies.
Omdat we voortaan altijd kwalificeren en niet meer loten voor de startopstelling én omdat er veel snelle Rookies zijn met veel ervaring, starten de Cadets en Rookies voortaan door elkaar heen.
Tijd om er één klasse van te maken!

In de kwalificatie had ik de 14e tijd. Hier was ik niet helemaal tevreden over.
De eerste manche ging wel goed tot aan de vijfde ronde, want toen ging mijn ketting eraf. Omdat mijn stoeltje wat verder naar achter was gezet, had ik geen ruimte meer om de ketting er weer op te zetten en kon ik helaas niet verder. Zo werd ik dus laatste.
De tweede manche startte ik dus als 34e. Deze manche ging super en ik heb 22 rijders ingehaald! Zo werd ik 12e.

In totaal werd ik 5e bij de Cadets.  

tim1  tim2

 

yellowblack1

 

21-03-2010, verslag eerste wedstrijd Zomercup in Berghem.

Zaterdag moest ik eerst voetballen. We hebben gewonnen met 3-0 en ik heb het tweede doelpunt gescoord. Een goed begin van de dag dus!
Toen ik aankwam in Berghem stond mijn kart klaar en kon ik meteen gaan rijden. Dat ging aardig goed. De baan was een klein beetje nat. Ik heb verder lekker getraind.

Toen we zondag naar Berghem reden, regende het. Bij de vrije training was het nat, maar het ging wel goed.
Toen kwam de kwalificatie. Die ging helaas wat minder, ik had de 5e tijd van de 7.
In de eerste manche reed ik heel lang als vijfde. Maar toen werd ik eraf gereden door nummer 51 van de Rookies en lag mijn ketting eraf. Die heb ik er wel weer zelf op gezet, maar toen lag ik al dik laatste.
De tweede manche startte ik dus als laatste. Bij de start haalde ik meteen Kirsten in en vlak daarna ook Denise. Maar ik kon niet hard genoeg om Daimon, Quirijn, Rinus en Bard in te halen.
Dus werd ik de tweede manche vijfde en in totaal zesde.
Hier was ik niet zo blij mee. Volgende keer beter!

dsc_00391 dsc_02411 dsc_02631 dsc_02741

dsc_02811 dsc_03301 dsc_06801 dsc_07451

dsc_07591

  

yellowblack1

  

28-02-2010, derde Wintercup.

Ik ging eerst zaterdag trainen. Dat ging super goed, vooral toen mijn monteur Jaap Busser was aangekomen. Hij had een heel goed afgestelde kart voor mij klaargezet waardoor het nog beter ging.

Zondag regende het heel hard, maar het ging toch best wel goed en ik ben niet vaak geslipt.
In de kwalificatie had ik de tweede tijd, achter Bard en voor Quirijn en Kirstin.
De eerste manche ging niet zo goed, het lukte gewoon niet zo, maar ik werd nog wel derde.
De tweede manche ging beter, want toen bleef ik goed bij Bard en Quirijn, maar ik kon helaas Quirijn niet inhalen. Ik vloog nog een keer van de baan af en maakte ongeveer drie pirouettes in het gras. Ik schrok wel! Kirstin was mij toen ook voorbij gekomen, maar een ronde later had ik haar al weer ingehaald.
Derde manche. Deze ging ook best goed, maar het lukte me weer niet om Quirijn in te halen.Dus werd ik derde.dscn7312
  En in het kampioenschap werd ik ook derde en daar was ik blij mee.
Bij de prijsuitreiking spoot Bard met kinderchampagne en kregen Quirijn en ik ook nog een lading in onze nekken.

dsc_00311 dsc_00421 dsc_01021   

dsc_03051 dsc_04891 dscn7308

 

yellowblack1

 

01-02-2010: verslag tweede wedstrijd wintercup op 31-01-2010

Zaterdag konden we pas aan het eind van de dag trainen vanwege de sneeuw.
Ik had problemen met mijn kart: de luchtschroef van mijn carburateur was verdwenen. Gelukkig kon Piet van Velzen dit repareren.
Zondag had ik een goede kwalificatie en ik reed de snelste tijd. Dus kon ik als eerste starten. Helaas gingen Bard en Quirijn mij voorbij bij de start, waardoor ik derde lag. Ik kon Quirijn nog wel inhalen, maar Bard niet meer. Toen werd ik tweede. Ik had wel de snelste tijd.
De tweede manche startte ik als tweede. Ik reed de hele manche achter Bard en probeerde hem in te halen, maar dat lukte niet. In de laatste ronde probeerde ik nog één keer om Bard in te halen, maar ik had te weinig ruimte en ik kwam vast te zitten in de sneeuw. Toen gingen Quirijn en Kirstin mij ook nog voorbij. Ik werd toen vierde. Maar ik was wel weer de snelste!
De derde manche startte ik als vierde. Meteen bij de start haalde ik Kirstin in. Toen zat ik achter Quirijn, maar ik kwam er niet langs. Bard lag al verder voor en daar kon ik helemaal niet meer bij komen.
Ik werd derde in de derde manche en derde in totaal.

Ik was heel blij met mijn monteur, Jaap Busser (de vader van Gijs), die mijn kart heel goed had afgesteld en mij ook goede dingen had uitgelegd.

w-dsc_0300  dsc_00281  w-dsc_0542

dsc_03121  dsc_03261  dsc_03501  dsc_03701

dsc_05541  dsc_05721  dsc_05801  dsc_06121  

 

yellowblack1

 

Mijn eerstvolgende wedstrijd is 31 januari in Veldhoven. Dit is de tweede wedstrijd van de wintercup.De eerste wedstrijd ben ik derde geworden

   
 • tim04.jpg
 • ChronoVeldhoven12312208Tim.jpg
 • Tim1.jpg
 • tim5.jpg
 • 138Tim.jpg
 • Tim6.jpg
 • Tim2.jpg
 • tim8.jpg
 • tim94.jpg
 • tim02.jpg
 • Tim45.jpg
 • tim2.jpg
 • tim3.jpg
 • tim35.jpg
 • tim39.jpg
 • 082DRMCrace2.jpg
 • Tim4 (2).jpg
 • tim4.jpg
 • chronoveldhoven12312208tim.jpg
 • Tim2 (2).jpg
 • tim45.jpg
 • Tim26.jpg
 • Tim3.jpg
 • IMG_4521.jpg
 • Tim2 (3).jpg
 • 573tim.jpg
 • Tim4.jpg
 • tim31.jpg